ELÉRHETŐSÉGEK

Trófea Kft.
Vadászati Kis - és Nagykereskedés

Cím: Gödöllő, Isaszegi út 168. Bejárat az Alsó-tó utcáról.

Telefon: 06-28-420-760, 06-20-347-5899
Fax: 06-28-422-181
E-mail:

trofeakft@trofeakft.hu

 

szucs.l@trofeakft.hu

fuzeseri.b@trofeakft.hu

Keressen minket a Facebookon, ahol mindig a legfrissebb akcióinkkal és híreinkkel találkozhat.

 

 

GPS koordináták:
X 19,363 Y 47,579

NYITVATARTÁS:
Hétfő: 8-16
Kedd: 8-16
Szerda: 8-18
Csütörtök: 8-18
Péntek: 8-14
Szombat, vasárnap: zárva

Fegyvertörvény 2012-es módosítása

Fegyvertörvény

2012.09.04.

A lőfegyverekről és lőszerekről szóló 2004. évi XXIV. törvény módosításáról rendelkező 2012. évi XIII. törvény egyes rendelkezései a kihirdetését követő napon léptek életbe, más paragrafusai május 1-jétől lesznek hatályosak. A végrehajtási rendelet március 15-én lép életbe. A fontosabb változások a lőfegyverek megszerzésével, tartásával kapcsolatban:- A fegyvertartási engedély visszavonásig érvényes, nem kell ötévente megújítani.- Egyszerűbb az új fegyver vásárlása, ha valakinek már van fegyvertartási engedélye. Nem kell a rendőrségtől előzetesen vásárlási engedélyt kérni, elég a fegyvert a vásárlás után a rendőrségen bemutatni, hogy bejegyezzék a megszerzést a fegyvertartási engedélybe.- Változott azon bűncselekmények és szabálysértések köre, amelyek elkövetése miatt a lőfegyvertartási engedélyt bevonják, és csökken az az idő, ameddig valaki nem kaphat fegyvertartási engedélyt, ha szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, vagy szabálysértést követ el. Szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, ötévi vagy azt meghaladó, végrehajtandó szabadságvesztés esetén a mentesítéstől számított tizenkettő helyett nyolc évig tart a korlátozás. Lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés esetén pedig kettő helyett másfél évig tart a tilalom.- A rendőrség ismét mérlegelhet a lőfegyvertartási engedély a jogszabályban meghatározott cselekmények miatti kötelező visszavonás esetén.- Ha a rendőrség bevonja a fegyvertartási engedélyt, akkor arról kötelező hivatalosan értesítenie az illetékes vadászati hatóságot. Eddig ezt az adatvédelmi törvény nem tette lehetővé, illetőleg az értesítési kötelezettséget csak a törvénynél alacsonyabb szintű végrehajtási rendelet tartalmazta.- A sportlövők számára egyszerűbb lett a lövészethez használt lőfegyverek tartása, eltörölték a fegyverek mennyiségének korlátozását.


- A lőfegyverátadás új szabályai szerint nem kell bemenni a rendőrségre jegyzőkönyveztetni a szándékot, az átadó és az átvevő teljes bizonyító erejű magánokiratban rögzítheti a puska átadását az átadás időtartamának és céljának megjelölésével. Ebből az okiratból mindkét félnél kell lennie egy-egy példánynak.- A puskák szállításakor azokat a gépkocsi lezárt csomagtartójában lehet hagyni, amikor a tulajdonos ideiglenesen elhagyja az autót, ha ahhoz illetéktelen személy biztosan nem férhet hozzá.- A hivatásos vadászok a vadászterületen feladataik ellátása során a szükséges közlekedés közben puskájukat szállíthatják úgy, hogy az nincs szétszedve és tokban elhelyezve. A sportvadászokat ugyanez a kedvezmény a társasvadászatok esetén, az egyes helyszínek felkeresése során szintén megilleti.- Nem szükséges a lőfegyverek otthoni tárolásához a lemezszekrény, elegendő a külső erőhatásnak ellenálló anyagból készült és biztonsági zárral ellátott bármilyen egyéb szekrény is.- A fegyver tartására jogosult az állandó lakcímén kívül – ott tartózkodása alatt – üdülőjében, vadászházban, vagy egyéb olyan helyen is tárolhatja lőfegyvereit, ahol rendszeresen vagy időszakosan visszatérően megfordul.- A korábbi tiltást feloldva engedélyezték a házi lőszerszerelést és újratöltést azoknak, akik eredményesen elvégezték a szükséges tanfolyamot (a szerelést csak a kereskedelemben kapható hivatalos eszközökkel lehet végezni, és kizárólag saját célra).További hasznos tudnivalók:

Hasznos tudnivalók

Vadászati idények 2015

2013-08-22

Vadászati idények

a) Nagyvadfajok


Gímszarvas bika, golyóra érett: szeptember 1.-október 31.
Gímszarvas bika, : szeptember 1.-január 31.
Gímtehén, -ünő: szeptember 1.-január 31
Gím borjú: szeptember...

TOVÁBB

Fegyvertörvény 2012-es módosítása

2012-09-04

Fegyvertörvény

A lőfegyverekről és lőszerekről szóló 2004. évi XXIV. törvény módosításáról rendelkező 2012. évi XIII. törvény egyes rendelkezései a kihirdetését követő napon léptek életbe,...

TOVÁBB